Thursday 20 November 2008

Despre scopul blogului si limba englaniana

Este primul meu blog. Habar nu am in exact ce directia va merge, sau cine il va citi. Oricum, bine v-am gasit. Va rog frumos nu va suparati daca fac misto in ceea ce priveste limba engleza scrisa de romani - aveti drept la replica! (Mai ales despre o alta limba minoritara - englaniana... a mea, dar nu numai).
Probabil am mai multe sanse sa gasesc materiale bune, find ca stau in tara voastra intr-un oras turistic, dar abia astept feed-back-ul (!) vostru. Daca gasiti, de exemplu, romana scrisa varza in tara mea, vreau si eu sa rad.
Sper eventual si sa post-ez/-esc ?) ceva mai academic despre problemele specifice ale limbii engleze la romani, cu scop de a ajuta pe cine intereseaza. De asemeana, vor fi afisate si discutii despre probleme de traducere .
Trebuie mentionat ca daca sunt profesor calificat de limba engleza, sunt doar student de limba romana. Daca scriu aiurea acum, asa e. Este complicata, gramatica voastra, cu sau fara 'ajutorul' palincii.....
In ceea ce priveste job-ul meu ca traducator mentionat mai sus, nu radeti! Nu traduc din engleza in romana decat in caz exceptional, in capacitate de colaborator, (in schimb consider ca lucrarile mele din limba romana in limba engleza sunt destul de profesionale!).
Gata! I'll be back :)

4 comments:

Al dumneavoastra, Zefir Pseudodumitrescu said...

Congrats on your first post!
La cat mai multe posturi si la cat mai mare trafic!

cowpants said...

Multumesc, mate! Vedem cum iese. Dai telefon cand vii aici ;)

Unknown said...

KALISPERA , din Cypru de la Dragos.
Mah era si timpu sa te bagi pe net , felicitari si traficcat mai mult.

cowpants said...

Astazi am verificat ce am scris aici si l-am corectat cu ajutor. (Doar acest post.) Am facut acest lucru cu 2 motive:

Sa invat (nici o data nu am facut curs de limba romana)

Sa nu va mai fac dureri de cap

Nu zic ca am gasit inca toate greselile...